Wat gebeurde er afgelopen week

1-Rood-Wit-RKEDO-7-0-9-juni-24-Voetbal-Varia-2-

Het is maandag 10 juni. De nieuwe week is begonnen. Maar wat gebeurde er allemaal afgelopen week. Hier een klein overzicht.

Zondag is een Zaanse voetbalclub gedegradeerd. Na Fortuna Wormerveer is Saenden ook gedegradeerd. Het verloor van Spartanen. Het werd 2-1. Sporting Krommenie blijft in de 3e klasse.

SVA won zaterdag. Daardoor gaat SVA naar de finale. KFC won zondag. Het was een spannende wedstrijd maar KFC won met 2-1.

Na een spannende wedstrijd won KFC. (Foto: De Orkaan)

Ook Rood Wit Zaanstad gaat naar de finale. Zij wonnen met 7-0 van RKEDO. Er was veel publiek. En er was een goede sfeer. Tijdens de wedstrijd werd vuurwerk afgestoken (foto bovenaan). Maar het ging allemaal goed.

Lijnbaan Krommenie klaar voor EK voetbal

Gerrit Krijtenberg gaf een tip. Hij gaf een tip aan De Orkaan. De Lijnbaan in Krommenie hangt vol met oranje vlaggetjes.

De bewoners van de Lijnbaan zijn er klaar voor. Klaar voor het EK voetbal! Het EK voetbal begint op 14 juni. De finale van het EK voetbal is op 14 juli. Hopelijk halen ‘onze jongens’ de finale. Hangen er in jouw straat ook oranje vlaggetjes? Stuur dan een mail naar De Orkaan!

Foto van de Lijnbaan in Krommenie van Gerrit Krijtenberg.

Trots op het verschil🌈

We zijn niet allemaal hetzelfde. Maar dat is juist leuk. Iedereen verdient respect. Jij verdient respect. Iemand die anders is dan jou ook.

In het centrum van Zaandam was zaterdag een optocht. Om te laten zien dat iedereen respect verdient. Dat was het bericht van de Zaanse Regenboogparade. Deze parade liep zaterdag door Zaandam. Het was een vrolijke parade. Met een serieuze opdracht: iedereen verdient respect!

De Zaanse Regenboogparade liep door Zaandam. (Foto: Rens Kamminga)

Verrassing voor jarig Floramedia

Floramedia Nederland bv vierde een feestje. Het bedrijf in Westzaan bestaat 100 jaar! Burgemeester Jan Hamming had een verrassing. Vanaf 5 juni heeft het bedrijf het Predicaat Koninklijk. Dat is een erenaam! Dubbel feest dus in Westzaan!

Foto: Kees Malingré.

Brandweer op Bloemgracht

Maandag 3 juni kwam de brandweer in actie. Rond 23.15 uur gingen ze naar de Bloemgracht in Zaandam. Eerder die dag was in die straat een gasleiding geraakt. Dat lek was gedicht.

Toch werd er ’s avonds een gaslucht geroken. De brandweer deed onderzoek. Maar er was niets aan de hand. De bewoners konden weer naar bed.

Foto: Edwin Kleiss