Wat gebeurde er allemaal afgelopen week

Koningsdag-saendelft-3-dorine-kat-2024-orkaan

Het is maandag 29 april. De nieuwe week is begonnen. Maar wat gebeurde er allemaal afgelopen week. Zaterdag 27 april was het Koningsdag. Overal in de Zaanstreek werd de verjaardag van de koning gevierd. Bijvoorbeeld in Assendelft. De feestvierders zwaaien naar fotograaf Dorine Kat (foto bovenaan). Maar er gebeurde meer. Hier een klein overzicht.

Cameratoezicht na ontploffing

Donderdag 25 april is een camera opgehangen bij een rotonde. De rotonde is in Saendelft. Saendelft is een wijk in Assendelft. De camera moet de buurt in de gaten houden. De buurt tussen de straten Saendelverlaan, Zwarte Ring en Jura. De camera blijft 8 weken filmen. De gemeente vindt dit nodig. Enkele dagen eerder was er een ontploffing. Op de Saendelverlaan. Het was waarschijnlijk zwaar vuurwerk. Er raakte niemand gewond. De mensen in de buurt waren wel geschrokken.

De politie zoekt getuigen. Heb je iets van gezien? Heb je camerabeelden? Dan kan je bellen met de politie via telefoonnummer 0900 – 8844. Of bel Meld Misdaad Anoniem 0800 – 7000.

Bij een rotonde in Saendelft is een camera opgehangen. (Foto: De Orkaan)

Bestuurder ramt woning

Donderdag 26 april was er een botsing. In Westerwatering. Westerwatering is een wijk in Zaandam. Een bestuurder van een auto reed een huis binnen. Het huis stond aan de Nellie van Kolstraat. Daarna reed de man achteruit. Toen reed hij de tuin bij de buren in.

De bestuurder is naar het ziekenhuis gebracht. De schade aan de woningen is groot.

In Westerwatering reed een auto een huis binnen. (Foto: Michel Schermer)

Peperdure auto crasht

Dinsdag 23 april gleed een auto de weg af. Dat gebeurde op de Provincialeweg in Assendelft. Een dure BMW M5 Competition met 625 PK ging in de bocht glijden.

De auto kwam op de andere weghelft terecht. Toen kwam de auto in botsing met een lantaarnpaal. En een ANWB-verkeersbord. De bestuurder raakte niet gewond. De passagier ging naar het ziekenhuis.

Een dure BMW vloog uit de bocht. (Foto: Michel Schermer)

Pontje Oostknollendam

Het pontje tussen Oostknollendam en Starnmeerpolder vaart niet. Het pontje vaart voorlopig niet. Voorlopig wordt het nog even omrijden. Vooral als je de pontjesroute Laag Holland fietst. Je moet doorfietsen naar Spijkerboor.

Nog even doorfietsen. Het pontje doet het nog niet. (Foto: De Orkaan)

Zwemseizoen start in mei

Het zwemseizoen gaat 1 mei weer beginnen. Dan kan je tot 1 oktober zwemmen.Bijvoorbeeld in het Twiske en in het Jagersveld. Daar zwemmen is altijd op eigen risico. Op www.zwemwater.nl kan je kijken of het veilig is. Of op het blauwe informatiebord bij de stranden.

Er wordt ook gezwommen in de Zaan of de Gouw. Of in de Nauernasche Vaart of een andere sloot of plas in de buurt. De gemeente vindt dit niet goed. Omdat het water niet goed is. Of omdat er boten varen. Je kan ook een boete krijgen.

Je kan ook zwemmen in een buitenbad. Dat is Het Zwet in Wormer. Het Zwet is al open. En De Crommenije in Krommenie. Dit buitenbad gaat waarschijnlijk 18 mei open.

Zwemmen in de Zaan vindt de gemeente niet verstandig. (Foto: De Orkaan)