Wat gebeurde er allemaal afgelopen week

Boer-Harm-Velpark-Zaandam-05-05-2024-Fotograaf-Pascal-Fielmich-2

Het is maandag 6 mei. De nieuwe week is begonnen. Maar wat gebeurde er allemaal afgelopen week. Donderdag 2 mei was er een storing bij de Bernhardbrug in Zaandam. En Boer Harm zong 5 mei in Zaandam (foto bovenaan Pascal Fielmich). Maar er was meer. Hier een klein overzicht.

De slagbomen van de Bernhardbrug bleven hangen. Er knipperden rode waarschuwingslichten. Toch reden auto’s en bussen door.

Bussen en auto’s reden toch door. Foto: Ruben van Duuren.

Overval op New York Pizza

Vrijdag 3 mei is een pand van New York Pizza overvallen. Het pand staat aan de Molenwerf in Koog aan de Zaan. De overval was rond 22.30 uur. De overvaller dreigde met een mes. Na de overval is de man gevlucht.

Er waren toen 2 medewerkers aanwezig bij New York Pizza. De overvaller is een man met een lichte huidskleur. Zijn leeftijd is rond de 20 jaar. Hij is 170 tot 180 centimeter lang. Hij droeg een zwarte bivakmuts. Er kwamen blonde haren onder de bivakmuts uit. Hij was in het zwart gekleed. Een zwarte broek. Zwarte schoenen en een zwarte North Face jas.

De verdachte is waarschijnlijk te voet richting de Glazenmaker gevlucht. Heb je die nacht iets gezien. Heb je meer informatie? Geef dat door aan de politie. Bel telefoonnummer 0900 – 8844. Of bel Meld Misdaad Anoniem 0800 – 7000. Je kunt ook gebruik maken van het tipformulier van de politie. Zaaknummer 2024094546.

Overval bij New York Pizza. (Foto: Michel Schermer)

Voetveer Zaandijk vaart weer

Het voetveer gaat weer! Het voetveer is een boot die vaart over de Zaan. Tussen de Zaandijkersluis aan de Lagedijk in Zaandijk. En molen de Bonte Hen op de Zaanse Schans. Er kunnen alleen wandelaars meevaren.

Het voetveer vaart iedere dag tussen 10.00 en 17.00 uur. Het Voetveer vaart van 1 mei tot 1 oktober. De stichting Voetveer Zaandijk bestaat uit vrijwilligers. De stichting is in 2008 opgericht. Een enkeltje kost € 1,50. Kinderen tot 10 jaar mogen gratis mee. De winst gaat naar goede doelen.

Op donderdag 2 mei ging het Shantykoor Zilt mee op het voetveer. Ze zongen een vrolijk lied. Dat kan je hier horen en zien.

Foto en filmpje van Ola Kwiatkowska en Kimberley Kat.

Molens herdenken mee

Op 4 mei denken we aan de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Het denken aan noemen wij herdenken. De Tweede Wereldoorlog duurde van 1940 tot 1945. Nederland was toen 5 jaar bezet.

Op 4 mei stonden de molens van de Zaanse Schans in rouwstand. Daar werden ze 20.15 uur vanaf gehaald. Zondag 5 mei wordt de vrijheid gevierd. De molens vieren mee. Op 5 mei staan de molen in vreugdstand.

Molen De Jonge Dirk in rouwstand. (Foto: Gerrit Admiraal)
Molen De Jonge Dirk in vreugdstand. (Foto: Gerrit Admiraal)

Bevrijdingsdag met Boer Harm in ’t Veldpark

Bevrijdingsdag in het Burgemeester In ’t Veldpark in Zaandam. Op 5 mei was er een vrijmarkt, kermis en optredens. De optredens waren bij Robbies Mobiel Café. Tik-Tok en YouTube ster Boer Harm zong ook in het park.

Boer Harm had succes. Hij zong ‘Brommers kieken’ en zijn nieuwe nummer ‘Komkommers’. De bezoekers gingen uit hun dak. Ook Benjamin van de Logt, Brian B en Jan Spel zongen in het park.

Voor een filmpje van Boer Harm kan je hier klikken.

Boer Harm zong in het Burgemeester In ’t Veldpark in Zaandam. (Foto: Pascal Fielmich)