Wat gebeurde er allemaal afgelopen week …

Aanrijding-Saendelverlaan-Assendelft-20-05-2024-Dirk-Bood

Het is dinsdag 21 mei. De nieuwe week is al een dag oud. Maar wat gebeurde er allemaal afgelopen week. Het werd bekend dat AZ wil uitbreiden. AZ is een voetbalclub uit Alkmaar en Zaanstad. AZ speelt in de Eredivisie voetbal. Maar er gebeurde meer …

AZ is een voetbalclub uit Alkmaar en Zaanstad. AZ speelt in de Eredivisie voetbal. AZ traint op Sportpark Kalverhoek in Wijdewormer. Daar speelt de jeugd van AZ haar wedstrijden. AZ wil dit sportpark uitbreiden. Met ruimte om de voetballers te laten rusten. En met een ruimte waar de voetballers kunnen herstellen.

AZ traint op Sportpark Kalverhoek in Wijdewormer.

Let op: brug zakt in!

Gevaar op de Valkstraat in Zaandam. Daar stond ooit de steenhouwerij van Engel. En die zakt in. En dat is een bedreiging voor de brug aan de Valkstraat. Deze brug is juist net opgeknapt. Er is geprobeerd het gebouw van de steenhouwderij te steunen. Dat is niet gelukt.

Nu lijkt de situatie zelfs slechter. De muur is verder verzakt. De stenen die los liggen zijn een gevaar. Een gevaar voor boten die voorbij varen. De gemeente heeft borden geplaatst. Deze borden waarschuwen mensen. De gemeente gaat kijken naar de situatie.

Gevaar op de Valkstraat in Zaandam.

Chaos na ongeluk

Er was vrijdag 17 mei een ongeluk. Dat was op N246 bij Wormerveer. Een grote bestelbus klapte op een witte auto. Deze auto klapte op een auto voor zich. De bestuurder van de witte auto ging naar het ziekenhuis. De witte auto is ernstig beschadigd. De weg werd even gesloten. Daardoor ontstond er chaos.

Er was een ongeluk op N246 bij Wormerveer.

Dubbel succes voor ZV De Zaan

De vrouwen van ZV De Zaan hebben zich geplaatst voor de finale. En de mannen van ZV De Zaan ook! De waterpolo-teams van ZV De Zaan hebben de halve finale gewonnen. Nu kunnen beide teams de beste van Nederland worden. Als ze de finale ook winnen.

De mannen spelen 24 en 25 mei. Is de nieuwe landskampioen dan nog niet bekend. Dan is er nog een wedstrijd op 2 juni. De vrouwen spelen 31 mei en 1 juni. Is de nieuwe landskampioen dan nog niet bekend. Dan is er nog een wedstrijd op 2 juni.

De mannen van ZV De Zaan kunnen de beste van Nederland worden.

Bij het voetbal zijn er ook belangrijke wedstrijden gespeeld. De zaterdagclubs speelden op zaterdag 18 mei. Blauw Wit Wormerveer speelde gelijk tegen Wherevogels. Het werd 1-1. Daardoor is de club niet meteen gedegradeerd. Nu moeten ze extra wedstrijden spelen.

Op De Orkaan kan je alle uitslagen vinden. Wat de andere zaterdagclubs hebben gedaan kan je hier zien. De zondagclubs speelden maandag 20 mei. Wat de zondagclubs hebben gedaan kan je hier zien.

Wherevogels-Blauw-Wit-18-mei-24-Jessica-van-Dijk-voetbal-1600x920-1
Blauw Wit Wormerveer speelde gelijk tegen Wherevogels. (Foto: Jessica van Dijk)

Fietster gewoon bij ongeluk in Assendelft

Maandag 20 mei was er een ongeluk in Assendelft. Op een rotonde aan de Saendelverlaan (foto bovenaan). Een fietsster werd aangereden door een auto. De fietsster raakte ernstig gewond. De vrouw is met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

Het ongeval gebeurde rond 12.20 uur. Bij de Ambachtslaan. De chauffeur van een auto wilde de Saendelverlaan oprijden. De chauffeur zag waarschijnlijk de fietsster niet. De fietster viel hard. Ze raakte ernstig gewond. Twee ambulances kwamen naar Assendelft. De traumahelikopter kwam ook.