Wat gebeurde er allemaal afgelopen week

Voetbal-Sporting-Martinus-Fortuna-Wormerveer-2-juni-2024-foto-door-Hugo-Heinen-1800x920-

Het is maandag 3 juni. De nieuwe week is begonnen. Maar wat gebeurde er allemaal afgelopen week. Op het voetbalveld werd er gelachen. Maar er werd ook getreurd (foto bovenaan). Maar er gebeurde meer. Hier een klein overzicht.

Fortuna Wormerveer speelde zondag tegen Sporting Martinus. Het bleef heel spannend. De wedstrijd eindigde in een gelijkspel: 1-1. Er kwam een verlenging. Toen werd het 2-2. Dus moesten er strafschoppen genomen worden. Helaas ging het daar mis voor Fortuna Wormerveer. Fortuna Wormerveer degradeert. Volgend seizoen spelen ze in de 2e klasse.

Sporting Krommenie won van Assendelft. Het werd 1-2 voor Sporting Krommenie. Sporting Krommenie gaat door naar de volgende ronde. De club kan nog promoveren. Assendelft degradeert. De club speelt volgend seizoen in de 3e klasse.

Saenden won ruim van FC Den Helder. Het werd 5-1 voor Saenden. De club plaatste voor de 2e ronde. De 2e ronde van de nacompetitie. Die wedstrijd moet Saenden ook winnen. Dan maken ze kans om in de 2e klasse te blijven.

Zaandijk-speler Robert Bos treurt. (Foto: De Orkaan)

Zaandijk speelt volgend seizoen in de 5e klasse. De club verloor zondag van Duinrand S. Het 0-2.

Fietscrossbaan in Westknollendam

Zaterdag 1 juni werd er een fietscrossbaan geopend. Op het oude trainingsveld bij sportpark Karnemelksepolder. Dat is aan de Piet Kuiperlaan in Westknollendam. Sinds 2019 was dat een wens van Wormerveerder Michael van der Meer. En het is hem dus gelukt.

De kinderen konden niet wachten. Ze wilde de crossbaan op. Even later vlogen ze over de baan.

De kinderen konden niet wachten. (Foto: Michel Schermer)

Kinderen van 6 tot 15 jaar mogen crossen op de baan. Om de week op zaterdag van 13.00 tot 16.00 uur. BMX Zaanstad heeft 20 fietsen staan. Het dragen van een helm is verplicht.

Vreugde en verdriet

Blauw Wit Wormerveer verloor. Op zaterdag 1 juni van DTS. Het werd 1-3. Daarom speelt Blauw Wit Wormerveer volgend seizoen in de 5e klasse.   

zaterdag-Voetbal-Blauw-Wit-DTS-1-juni-2024-door-Jessica-van-Dijk-1600x920-1
Verdriet bij Blauw Wit Wormerveer. De voetbalclub is gedegradeerd. (Foto: Jessica van Dijk)

Ook ZCFC verloor. Na strafschoppen viel het doek voor ZCFc. ZCFC degradeert naar de 5e klasse.

ZVC’22 verloor met 2-1 van DEM. De club speelt ook volgend seizoen in de 4e klasse.  

SVA won van De Merino’s. Hierdoor gaat SVA naar de 3e ronde. De 3e ronde van de nacompetitie. KFC won na strafschoppen. KFC kan nog steeds promoveren. 

Ongeluk op Westzijde

Vrijdag 31 mei was er een ongeluk. Het ongeluk gebeurde rond 17.50 uur. Het gebeurde bij de Verkadefabriek. Een scooter reed tegen een boom op. De politie en 2 ambulances gingen er naar toe. De traumahelikopter kwam ook.

Foto: Michel Schermer.

De 49-jarige bestuurster van de scooter raakte gewond. Ze reed zonder geldig rijbewijs. De bestuurster is naar het ziekenhuis gebracht.

Foto bovenaan: Fortuna Wormerveer verloor. (Foto: Hugo Heinen)