Het is maandag 24 juni. De nieuwe week is begonnen. Maar wat gebeurde er allemaal afgelopen week. Wim Kieft was op bezoek bij voetbalclub Assendelft. Wim Kieft is een oud-voetballer. Hij werd in 1988 Europees kampioen. Met het Nederlands team. Maar er was meer. Hier een klein overzicht.

Wim Kieft was zaterdag op bezoek bij Assendelft. De oud-voetballer haalde herinneringen op. Over zijn tijd bij het Nederlands elftal. En hij had het over het Nederlands elftal van nu. Over spits Memphis Depay. Kieft vindt de spits niet lui. Hij vindt Memphis Depay een goede spits. Alleen is Memphis Depay nog niet in vorm.

Oud-voetballer Wim Kieft was op bezoek in Assemdelft. (Foto: De Orkaan)

Uit de bocht in Assendelft

Vrijdag 21 juni was er een ongeluk in Assendelft. Een jonge chauffeur was ongelukkig. Hij vloog uit de bocht met zijn auto. Hij vloog uit de bocht op de Zeedijk in Assendelft. De auto ging over de kop (foto bovenaan). De auto belandde onderaan de dijk.

De chauffeur bleef ongedeerd. De auto was beschadigd.

De auto werd naar boven gehaald. (Foto: De Orkaan)

Verskade weer open

Donderdag 13 juni werd de Verskade gesloten. De Verskade zit aan de Westzijde in Zaandam. Er zit een slagerij. Er zit ook een bakkerij en een café. Er was een muizenplaag! Maar woensdag 19 juni ging de Verskade weer open.

De muizen zijn weg. De Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) was tevreden. De Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) controleert bedrijven. Bedrijven die met voedsel werken.

De Verskade in Zaandam is weer open.

Botsing met fatbike op rotonde

Zondag 23 juni was er een ongeluk. Het ongeluk was op een rotonde in Zaandam. De rotonde ligt aan de H. Gerhardstraat.

De chauffeur van een auto wilde naar de Vermiljoenweg. Hij zag niet dat er een fatbiker aan kwam. De fatbike kwam hard tegen de auto aan. De chauffeur van de fabike kwam op de auto terecht. De chauffeur van de fatbike moest naar het ziekenhuis.

De auto heeft een lekke band. De auto is flink beschadigd. De auto is opgehaald.

Zondag 23 juni was er een ongeluk in Zaandam. (Foto: Michel Schermer)

Feest van de Mensheid

Zondag 23 juni was het Feest van de Mensheid. Een gratis evenement op het Hembrugterrein. Het Hembrugterrein is in Zaandam. Het was een leuk feest. Er kwamen veel mensen om feest te vieren. Er was vrolijke muziek. Mensen gingen dansen. Er werd gelachen. En er waren lekkere hapjes.

Het Feest van de Mensheid is geslaagd. (Foto: De Orkaan)