Wat gebeurde er allemaal afgelopen week

Eenzijdig-ongeval-Peperstraat-Zaandam-14-04-2024-2

Het is maandag 15 april. De nieuwe week is begonnen. Maar wat gebeurde er allemaal afgelopen week. Op de Peperstraat in Zaandam gebeurde een botsing (foto bovenaan). Dat was zaterdag 13 april. Maar er was meer. Hier een klein overzicht.

Maandag 8 april werd de brandweer opgebeld. Dat was rond 22.15 uur. De brandweer ging naar Westzijderveld. Daar stond een scooter in de brand. Die scooter stond er al een week. Dat vertelden buurtbewoners.

Er was een scooter in de brand gestoken. (Foto: Michel Schermer)

Auto in de sloot

Dinsdag 9 april ging de politie naar de Provincialeweg in Westzaan. Dat was rond 17.00 uur. Een Smart was in de sloot terecht gekomen. De bestuurder raakte niet gewond. De auto werd uit de sloot gehaald. Het was druk op de weg toen dat gebeurde. Een motorrijder lette even niet op. De motor moest plotseling remmen. Toen ging de motor onderuit. De motorrijder raakte niet erg gewond. De motor had wel schade.

Een Smart was in de sloot terecht gekomen. De bestuurder raakte niet gewond. (Foto: De Orkaan)

Auto botst tegen verkeerslicht

Zaterdag 13 april botst een auto tegen een verkeerslicht. Dat gebeurde rond 00.35 uur. Op de Peperstraat in Zaandam. De auto was flink beschadigd. De bestuurder raakte niet gewond. Maar de bestuurder moest mee naar het politiebureau.

Een auto botste tegen een verkeerslicht op de Peperstraat in Zaandam. (Foto: Michel Schermer)

Bootjes kijken

Zaterdag 13 april was de Dag van de Binnenvaart. Ook in Zaandam. Je kon een kijkje nemen in het Havenkantoor. Of meezingen met het Kapiteinskoor. Of meevaren met de Havendienst. Klik hier voor meer foto’s op De Orkaan.

Zaterdag 13 april kon je een kijkje nemen in het Havenkantoor. (Foto: De Orkaan)

Nieuwe Zaanbrug geopend

Het heeft heel wat jaren geduurd. Maar zaterdag 13 april was het zover. De ‘nieuwe’ Zaanbrug werd feestelijk geopend. Feest in Wormer. En feest in Wormerveer!

De Zaanbrug werd feestelijk geopend. (Foto: Michel Schermer)