Wat gebeurde er vorige week

Autobrand-Kanaalweg-Assendelft-21-05-2024-8

Het is maandag 27 mei. De nieuwe week is begonnen. Maar wat gebeurde er allemaal afgelopen week. Tijdens het rijden vloog een auto in brand (foto bovenaan). Dat gebeurde in de nacht van maandag op dinsdag. Op de Kanaalweg in Assendelft. Maar er was meer. Hier een klein overzicht.

Maar er vloog dus een auto in brand. Tijdens het rijden. Dat gebeurde op de Kanaalweg in Assendelft. De Peugeot 208 is helemaal uitgebrand.

De mensen in de auto zagen opeens rook. En even later zagen ze ook vlammen. De vlammen kwamen uit de auto. De bestuurder zette de auto aan de kant.

De auto stond helemaal in de brand. De brandweer ging meteen blussen. (Foto’s: Michel Schermer)

De brandweer moest veel blussen. De tankauto raakte zelfs leeg. De tankauto moest weer gevuld worden. De auto brandde helemaal uit. Er raakte niemand gewond.

Gezellig druk bij kermis Jisp

Tijdens Pinksteren was er weer kermis in Jisp. Het was énorm druk.

Jong en oud vermaakte zich. Bij de kermis. Maar ook tijdens de muziekoptredens. Bij de eet- en dranktentjes. En met elkaar. Tijdens de kermis ontmoeten bekenden elkaar. En praten lekker bij. Op naar de kermis in 2025!

Het was weer gezellig druk in Jisp. (Foto: Paulina Bos)

Rock Gym gaat dicht

Rock Gym gaat na bijna 40 jaar dicht. Het gebouw staat aan de Perzikkruidweg 2 in Zaandam. Het gebouw wordt gesloopt.

Bij Rock Gym kan je karateles krijgen. Of kickboksen. Of een feestje vieren. Eigenaar Dennis Rock (70) vindt het jammer. Hij zoekt naar een nieuwe plek. Daar wil hij opnieuw beginnen met de school. Dennis Rock geeft nog steeds zelf les. ‘Sporten houdt je jong.’

Rock Gym van Dennis Rock stopt. (Foto: De Orkaan)

Minder boete voor Saskia Heijmans

Sinds kort werkt Arne Doornebal als ombudsman. Hij is ombudsman bij De Orkaan. Een ombudsman bekijkt klachten. Klachten over bedrijven of de overheid. De gemeente Zaanstad is een overheid. De gemeente Zaanstad stuurde 19 parkeerboetes. Saskia Heijmans ontving deze 19 boetes. In totaal moest ze € 1.426,90 betalen.

Saskia Heijmans woont aan het Vurehout in Zaandam. Ze had haar parkeervergunning niet verlengd. Met een parkeervergunning hoef je niet te betalen. Niet te betalen om te parkeren. Nu kreeg ze dus 19 boetes. Saskia Heijmans belde met De Orkaan. Misschien kon de ombudsman haar helpen,

De Orkaan schreef een verhaal. Gemeente Zaanstad kwam in actie. Saskia Heijmans was gebeld door de gemeente. Ze hoefde niet maar 19 maar 5 parkeerboetes te betalen. Saskia Heijmans was blij.

Saskia Heijmans is blij met de hulp van De Orkaan.

Gewonden bij brand in woning

Vrijdag 24 mei was er brand in een woning. De woning staat aan de Dahliastraat in Koog aan de Zaan. Er gingen 3 mensen naar het ziekenhuis.

De brand ontstond rond 22.00 uur. Gelukkig was er snel hulp. De brandweer bluste de brand. De buurtbewoners waren geschrokken. Er wordt gekeken hoe de brand is ontstaan.

Er was brand in een woning aan de Dahliastraat in Koog aan de Zaan. (Foto: De Orkaan)