Wat kan je deze zaterdag allemaal doen

Het-Zaans-Ontzet.jpeg 17 mei 2024

Zaterdag 18 mei is er van alles te doen. Voor deze zaterdag wordt mooi weer voorspeld. Dus je kan lekker naar buiten. Bijvoorbeeld om naar de kermis te gaan. Er is namelijk kermis in Jisp! Of naar de stekkenmarkt van bij Jan Vroegop te gaan. Jan Vroegop zit in Zaandam.

Er is een Pinksterzaan film en ontbijt bij De Fabriek. De Fabriek zit aan de Jan Sijbrandsteeg 12 in Zaandam. Dat is vanwege Pinksterzaan en 50 Jaar Zaanstad. Het ontbijt begint om 10.00 uur. Om 11.00 uur starten de films uit 1946 en 1953. Een kaartje is inclusief een kopje koffie of thee met een broodje. Je kan hier een kaartje kopen.

Bewoners aan de Padlaan willen een veilige straat. De Padlaan zit in Krommenie. Ongeveer 7000 auto’s rijden dagelijks door de Padlaan. De 1 rijdt snel. De ander houdt zich wel aan de snelheid. Bewoners vinden dat vervelend. En ze vinden het onveilig. Bewoners zijn het zat. Daarom houden ze een Verkeersmiddag. De verkeersmiddag begint om 12.30 uur. Iedereen is welkom.

Stekkenmarkt

Stekkenmarkt bij Volkstuinvereniging Jan Vroegop. Jan Vroegop zit aan de Ringweg 280 in Zaandam. Tussen 10.00 en 13.00 uur kan je er stekjes kopen. Stekjes zijn jonge planten. Je kan de stekjes gebruiken voor de (moes)tuin.

Volkstuinvereniging Jan Vroegop houdt een stekkenmarkt.

De Musical Academy spelen de familievoorstelling ‘Het Zaans Ontzet – Musicalproductie’. Het stuk is te zien in en rondom de Bullekerk. De Bullekerk zit aan de Westzijde 75 in Zaandam. Het stuk is vanwege 50 jaar Zaanstad. En ook vanwege Het Zaans Ontzet. De voorstellingen beginnen om 15.00 en 20.00 uur. Kaarten kosten € 15,00. Ook te zien op 19 en 20 mei. Je kan hier meer informatie vinden.

Toneelgroep Winterberg speelt ‘De Stille Kletsmajoor. Het stuk is voor iedereen vanaf 3 jaar. Het stukmis te zien in De KunstGreep. Het theater staat aan de Kerkbuurt 4 in Oostzaan. Het stuk begint om 13.30 en 15.30 uur. Kaarten kosten € 10,00.

Kermis Jisp

De Pinksterkermis in Jisp begint vandaag. Het Molenpad is voor de inwoners van Jisp even het centrum van de wereld. De kermis eindigt dinsdag 21 mei.

Er is een open dag bij Woongemeenschap Oase. Oase zit aan de Piet Mondriaanstraat 1 in Zaandam. Je kan er tussen 13.00 en 17.00 uur een kijkje nemen.

Op en rond De Rodenburghoeve is van alles te beleven. De Boerderijcamping is te vinden aan Busch en Dam 22, Uitgeest/Krommeniedijk. Vrijwilligers van Crommenije willen je van alles laten zien. Aan jong en oud. De open dag duurt van 10.00 tot 14.00 uur. Gratis toegang.

Foto bovenaan: ‘Het Zaans Ontzet – Musicalproductie’ is te zien in en bij de Bullekerk.