Wat kan je doen op Bevrijdingsdag?

5-mei-Mississippi-bandfoto.jpeg 4 mei

Zondag 5 mei is het Bevrijdingsdag. Op 4 mei wordt aan de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog gedacht. Maar op 5 mei wordt aan iets anders gedacht. Die dag is een feestdag. Dan wordt gevierd dat de Duitser bezetters uit Nederland vertrokken. Daarom heet 5 mei Bevrijdingsdag. Wat kan je doen op Bevrijdingsdag. Hier volgen een paar tips.

Er is een vrijheidsbrunch in de Bullekerk. De Bullekerk zit aan de Westzijde 75 in Zaandam. De lunch begint om 12.30 uur. Je kan ook aan aan tafel gaan zitten. Meedoen kost € 13,50.

Jongeren van Theatermijn spelen in de Zuidervermaning. De Zuidervermaning zit aan de Zuideinde 233 in Westzaan. De voorstelling gaat over de Tweede Wereldoorlog. Over de Zaanstreek in de Tweede Wereldoorlog. Het begint om 16.00 uur. Toegang is gratis. Aanmelden verplicht en kan je hier doen.

ZaanFolk

In café De Melterij kan je vanaf 16.30 uur naar muziek luisteren. Het café zit aan de Wandelweg 76 in Wormerveer. Tijdens de ZaanFolk Sessie kan je luisteren. Maar je mag ook op een instrument spelen. Of zingen. Er wordt volksmuziek gespeeld. Rond 18.00 uur treedt de Engelse zanger/gitarist Martin Cruse op. Daarna speelt de Zaanse band Mississippi (foto bovenaan).

Je kan in het Weefhuis schilderijen bekijken. Het Weefhuis zit aan de Lagedijk 39 in Zaandijk. De schilderijen zijn van Gerard Mooy. De tentoonstelling is van 13.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis.

Zaandijk Leeft! houdt een Bevrijdingsdagontbijt. Tot 11.30 uur is het Ontbijt op de Dijk. Je kan niet meer meedoen. Maar na het ontbijt is er een kleine Puur & Ambachtsmarkt. De markt duurt van 12.00 tot 17.00 uur. De Lagedijk is dan afgesloten voor alle verkeer. Vanaf het Schoolpad tot de Parkstraat.

zaandijk-jaarmarkt-niet-druk
Er is een kleine markt op de Lagedijk. (Foto archief)

In het Wilhelminapark Wormerveer is een markt. Het park zit aan de Wandelweg 53 in Wormerveer. De markt duurt van 11.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis.

Voor nog meer tips kan je hier de agenda op De Orkaan bekijken