Morgen is het zondag 30 juni. Volgens het weerbericht wordt koeler. Dus iets minder warm dan vandaag. Dat is de voorspelling. Dan is het leuk om wat te gaan doen. Hier heb je alvast een paar tips.

Het huiskamerfestival Gluren bij de Buren. Tussen 13.00 en 17.30 uur kan je 52 plekken bezoeken. Huiskamers en tuinen in de Zaanstreek. De Orkaan doet ook mee! Ja kan luisteren en kijken naar optredens. De optredens duren 30 minuten. De toegang is gratis. Maar een vrijwillige bijdrage mag. Op deze website kan je vinden waar de optredens zijn.

Mierendokter Lasius bezoekt het natuurmuseum E. Heimans. Het museum staat aan de Thijssestraat 1 in Zaandam. De mierendokter weet ontzettend veel over mieren. Hij gaat daar over vertellen. De middag begint om 13.00 uur. Kinderen vanaf 3 jaar betalen € 4,00 toegang tot het museum.

De tentoonstelling Daar, waar het fijn schilderen is in het Weefhuis. De tentoonstelling is open van 11.00 – 17.00 uur. De toegang is gratis. Het Weefhuis zit aan de Lagedijk 39, Zaandijk.

Festival Spijkerboor / Starnmeer – De Polder draait door! Volop sport, spel, muziek, eten en drinken. Op de Facebook-pagina De Polder draait door staat meer informatie.

Er wordt een standbeeld onthuld. Na de onthulling kan je het beeld zien. Het standbeeld heet ‘Three graces – the dialogue’. Het gebeurt rond 15.00 uur bij de Anton de Kombrug. De brug staat aan de Anton de Komweg in Zaandam. Herdenking van het slavernijverleden en viering van de gebroken ketens. Op deze website staat meer informatie. Locatie: onder het viaduct bij de Anton Komweg, Zaandam.

Sport- en Feestweek Oostzaan. Op de website van Evenementen Oostzaan staat meer informatie. Vandaag ook nog optredens in de Sporthal.

2de Kans Kunst: pareltjes in de verkoop bij Zaansgroen. Zaansgroen zit aan de Zeemansstraat 54 in Zaandam. Een deel van de opbrengst gaat naar de Huttenbouwdorpen in de Zaanstreek. Ook op 6, 7, 13 en 14 juli. Geopend van 13.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis.

Hollandse middag in De Kwaker Westzaan. Het dorpshuis staat aan de J.J. Allanstraat 127 in Westzaan. Met live muziek van diverse artiesten. Van 14.00 tot 17.00 uur. Inclusief diverse hapjes. Een kaartje kost € 7,50. Je kan hier een kaartje reserveren.

Foto bovenaan: Tijdens Gluren bij de Buren speelt de band Country K.. De band speelt bij De Orkaan. De Orkaan zit aan de Houthavenkade 5 in Zaandam.