Zaankanters worden in het zonnetje gezet πŸŽ–

burgemeester-Michel-en-Ron-Nadort-lintje-wormerland-2024

Vandaag is koning Willem-Alexander jarig. En wie jarig is deelt uit. Hij deelt lintjes uit. Dat laat hij doen door burgemeesters. Een lintje is eigenlijk een koninklijke onderscheiding. Een onderscheiding is een soort prijs. Een prijs verdien je omdat je iets bijzonders doet. Voor anderen. En dat doe je al een langere tijd. Jarenlang!

Zaanstad

Burgemeester Jan Hamming van Zaanstad kon veel lintjes uitreiken. Lid in de Orde van Oranje Nassau werden: Lenie Bakker-van Vliet, Marijke Dekker-Fleur, Ria van Gelderen-Duin, Ronald Grootveldt, Cindy Kok, Rie Krook-van Iersel, Jan Leguijt , Gonny van der Linden-Stilma, RenΓ© de Reus, Gerda Steenbergen-Moeijes, Virginia Tonogan, Anneke Veenema-de Jonge, Guusje Verhoeven-Schouwvlieger en Hans Winthorst.

Ridder in de Orde van Oranje-Nassau werden Aad Melgerd , David Kooien Ad van Vugt.

Alle ontvangers van een lintje in de gemeente Zaanstad. (Foto: De Orkaan)

Wormerland

Burgemeester Judith Michel-de Jong van Wormerland speldde 2 lintjes op. Bij Ron Nadort (foto bovenaan). Ron Nadort is vrijwilliger bij het Apostolisch Genootschap in Zaandijk en Michael College en fanatiek opruimer van zwerfafval. Er was ook een lintje voor Fred Middelburg. Hij was actief als vrijwilliger bij vereniging Le Champion. Hij was ook jarenlang penningmeester van de winkeliersvereniging.

Burgemeester Judith Michel-de Jong met Fred Middelburg en zijn vrouw. (Foto: Robert van fotostudio Weenink).

Oostzaan

Er viel enkele jaren geen lintjesregen in Oostzaan. Nu kon burgemeester Marvin Polak 3 lintjes opspelen. Bij Marianne Kuller. Ze zet zich al jaren in voor het dierenwelzijn in de Zaanstreek. Bij Thea Vervaat. Mevrouw Vervaat doet al vele jaren van alles in de zorg. Jaap den Hertog kreeg een lintje voor zijn werk voor de Nederlandse Gereformeerde Kerk Oostzaan.

Er was ook een lintje voor Hetty de Lange. Zij kon helaas niet aanwezig zijn. Ze krijgt haar lintje op een ander moment. Bij heel Oostzaan heeft gymles gehad van Hetty de Lange.

Burgemeester Marvin Polak (links) met Thea Vervaat, Jaap den Hertog en Marianne Kuller. (Foto Pascal Fielmich)