Orkaans ijsreis #3 IJscuypje Womerveer

13 juli 2024

In een reeks video’s neemt Orkaankracht Michelle Rijks je mee naar koud lekkers. Vandaag belanden we bij IJscuypje Womerveer. Shona heeft een mooi plekje aan het marktplein. Ze verkoopt er al 5 jaar ijsjes. Daarnaast maakt en verkoopt ze haar eigen armbandjes in de winkel.

Bushalte Houthavenkade

11 juli 2024

Een bus die niet komt. Het zou nieuws moeten zijn, maar dat is het niet. Het lijkt normaal. Orkaner Ola Kwiatkowska vond het best vreemd. Ze haalde haar camera tevoorschijn.

De sloeproeiers van Interballast

7 juli 2024

Roeisloep de Interballast uit Zaandam is zondagochtend vertrokken. Op zaterdag 13 juli doet ze mee aan een zeerace. Van het eiland Jersey naar het vaste land in Frankrijk. De acht roeidames en hun stuurman zijn er klaar voor.

Orkaans ijsreis #2 Hemels ijs Wormerveer

6 juli 2024

In een reeks video’s neemt Orkaankracht Michelle Rijks je mee naar koud lekkers. Vandaag belanden we bij Hemels in Wormerveer. Sandra Bouguenon-Hamming begon er ongeveer acht jaar geleden haar ijssalon met lunchroom op een prachtig plekje langs de Zaan.

Hoeveel tel jij er

5 juli 2024

Oostzaan heeft geen geld voor Ducktopia. Betrokken Oostzaners zorgden voor een prettig samenleven met de muskuseenden van het dorp. Daarvoor in de plaats huren zij nu ‘plaagdierbeheersbedrijf’ Anticimex in.

Turkije wint van Oostenrijk feest in Poelenburg!

3 juli 2024

Het Nederlands elftal heeft dinsdagavond – 2 juli – met 3 – 0 gewonnen van Roemenië. Daarna won Turkije met 2 – 1 van Oostenrijk. Daardoor zijn Nederland en Turkije door naar de kwartfinales en treffen ze elkaar a.s. zaterdag om 21.00 uur in Berlijn.…

Kia Picanto botst op pijlwagen (A8)

30 juni 2024

In de nacht van zaterdag op zondag – 30 juni – is een Kia Picanto tegen een pijlwagen op de A8 gebotst. De pijlwagen stond daar in verband met de afsluiting van het tankstation.

Veteranendag Oostzaan ‘24

29 juni 2024

Vanmorgen om 10.00 uur stond het anjerveldje er wat dorstig bij, maar er was koffie, een toespraak, The Last Post klonk, er werden bloemen gelegd en de vlag werd gehesen.

Orkaans IJsreis: Goemans IJscafe

29 juni 2024

Zomer! Dat schreeuwt om een zomerserie. En om ijs. Daarom gaan we voor jou – ja, jou!- op reis langs de ijssalons van de Zaanstreek. Iemand moet het doen. In een reeks video’s neemt Orkaankracht Michelle Rijks je mee naar koud lekkers. De eerste stop is bij Goemans ijscafé in Zaandam.

Veegwagen in de put

28 juni 2024

Een veegwagen van Zaanstad raakte in de put. Op de Botenmakersstraat in Zaandam maakte de wagen de straat schoon. Maar een put kon het gewicht niet verdragen. Hierdoor zakten de brokstukken van de tegels de put in en raakte de veegwagen vast.

De Drijvende tuinen van Zaandam

28 juni 2024

Zaandam kreeg drie drijvende tuinen. De drie ecologische eilanden komen bij De Boeg en bij het Zaantheater. De waterplanten groeien op kokosmatten.

Zomaar een Zaans Minuutje in Wormer

23 juni 2024

Ola Kwiatkowska en Kimberley Kat filmden 50(!) minuutjes in de Zaanstreek. Daar maakten ze een mooie film van die iedereen zou moeten zien! Hier krijg je een Zaans Minuutje beeld uit Wormer.

Copyright © Kort Zaans | Gehost door Key-IT