Film over Zaanbrug in Dorpshuis

zaanbrug film 11 februari 2024

Het is alweer zondag 11 februari. Heb je al plannen voor vandaag. Misschien kan KortZaans je een idee geven.

De Historische Vereniging Wormerveer heeft een bijeenkomst. In Dorpshuis De Noorddam zijn films over de Zaanbrug te zien. Er zijn ook films over Westknollendam te zien. Het Dorpshuis zit aan de Piet Kuiperlaan 2 in Westknollendam. Vooraf geeft Piet Jongert een rondleiding door Westknollendam. De wandeling begint om ca. 13.00 uur. Het startpunt is het dorpshuis. Meedoen kost € 3,00.

In het Weefhuis is een tentoonstelling te zien. Het Weefhuis zit aan de Lagedijk 39 in Zaandijk. Er is werk van Hennesien van Walderveen en Liesbeth Schouten te zien. De tentoonstelling ‘Gevels en Gezichten’ duurt van 13.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis.

De magische kast

In De KunstGreep is een familievoorstelling te zien. De KunstGreep zit aan de Kerkbuurt 4 in Oostzaan. Huub Cooijmans speelt ‘De magische kast’. Een voorstelling vol magische trucs, grappige gebeurtenissen. Maar ook verrassende effecten. De voorstelling is voor de jeugd van 4 tot en met 12 jaar. De voorstelling begint om 14.30 uur. Kaarten kosten € 12,50.

Er is een Ierse en Italiaanse middag in ’t Reghthuys. Er is ook een whiskyproeverij. Je kan dus whisky proeven. En er is folkmuziek te horen. ’t Reghthuys zit aan de Kerkbuurt in Westzaan. De middag begint om 15.00 uur.

Er is een Punk Matinee bij de Groote Weiver. De Groote Weiver zit aan de Industrieweg 1a in Wormerveer. De middag begint om 15.00 uur. De eerste band speelt om 16.00 uur. Kaarten kosten € 6,00.

In het Dorpshuis De Noorddam is een film te zien. Die gaat over de Zaanbrug. (Foto: De Orkaan)