De Voorzitter 4: Rick De Wit - Groen Geel

13 juli 2024

In de serie 'De Voorzitter' interviewt Edwin Kleiss elke aflevering de voorzitter van een Zaanse sportclub. Deze week is dat Rick de Wit van Groen Geel. De korfbalvereniging uit Wormer bestaat 100 jaar.

De Orkaanse Week - afl. 6

12 juli 2024

Het bestemmingsplan Peperstraat lijkt toch een meerderheid te halen in de gemeenteraad. Klagers hebben geen nood, maar in Zaanstad ligt dat misschien toch wat anders. En waarom werd onze gemeente geen fietsgemeente van het jaar? Al dat goede en slechte nieuws hebben Sascha, Mila en Di-Lan op een hoop geveegd en voor jou, ja jou, een verse Orkaanse Week in elkaar geflanst.

De Voorzitter 3: Jorrit De Boer - Rugby Zaandijk

6 juli 2024

In de serie 'De voorzitter' interviewt Edwin Kleiss elke week een voorzitter van een Zaanse sportclub. Deze aflevering is dat Jorrit de Boer van rugbyclub Rugby Zaandijk. De vereniging ontstond in 2013 in Zaandijk en speelt inmiddels in Zaandam. Daarom mogen de leden stemmen over een nieuwe naam.

Jan De Bruin roept op tot referendum Peperstraat

5 juli 2024

Jan de Bruin roept op tot een referendum. Daarin zouden mensen mogen stemmen over de toekomst van de Peperstraat in Zaandam.

De Orkaanse Week - afl. 5

5 juli 2024

Busje komt zo … Nou, dat moet je nog maar afwachten deze zomer in Zaanstad. EBS heeft een chauffeursprobleempje en Zaankanters hebben dan weer last van druggebruikers. Gelukkig is er ook goed nieuws in de verse Orkaanse Week: Zaandam is een mooi Keti Kotimonument rijker en de kippe(n)brug wordt keurig bestraat.…

Luisterlijn Zaandam zoekt luisterende oren

3 juli 2024

Iedereen heeft weleens een luisterend oor nodig. Als die er niet is, kun je altijd terecht bij de vrijwilligers van De Luisterlijn. Die zitten 24 uur per dag, zeven dagen in de week klaar om naar je verhaal te luisteren. …

Zaans goud tijdens NK atletiek.

1 juli 2024

Tijdens de Nederlandse kampioenschappen atletiek werd goud gewonnen door atleten van AV Lycurgus en AV Zaanland. Met sprintcoach Frank Stam van Lycurgus blikken we terug op het afgelopen weekend.

Holland Pop Festival

1 juli 2024

Blote hippies en goede muziek. Dat was het Holland Pop Festival. 54 jaar geleden werd in het Kralingse Bos het festival Woodstock van een jaar eerder dunnetjes over gedaan. De film die toen over het Holland Pop Festival werd gemaakt, is opgeknapt en wordt zaterdag 29 juni vertoond in De Fabriek. …

De Voorzitter 2: Wim IJsseldijk - ZV De Ham

28 juni 2024

In de serie 'De voorzitter' interviewt Edwin Kleiss elke week een voorzitter van een Zaanse sportclub. Deze aflevering is dat Wim IJsseldijk van zwemvereniging de Ham. De Ham bestaat 100 jaar en viert dat het hele jaar door. De vereniging bestaat uit wedstrijdzwemmers en waterpolo ploegen.

De Orkaanse Week - Aflevering 4

28 juni 2024

Het was warm, nee… bloedheet, maar dat was niet erg. Met het raam open en luchtig gekleed konden Sascha, Silva en Di-Lan een kakelverse Orkaanse Week voor je maken. Het gaat deze keer over drijvende tuinen, vis in de verdrukking, gluren bij de buren en een heel fijn nieuw project van De Orkaan zelf. Ondanks de hitte kwam een keur van gasten langs in de studio. Wil je weten wie? Dan moet je luisteren.

Drijvende tuin voor Zaantheater

27 juni 2024

Het Zaantheater heeft zijn eigen eiland. In de achterliggende dagen hebben aannemer Van der Werf van het bedrijf Havenhout de drijvende tuin opgebouwd. Dat gebeurde bij een steiger aan de Houthavenkade, vlakbij de redactieplek van De Orkaan.…

De Voorzitter 1: Robert De Joode - Sporting Krommenie

21 juni 2024

In de serie 'De voorzitter' interviewt Edwin Kleiss elke week een voorzitter van een Zaanse sportclub. Deze aflevering is dat Robert de Joode van voetbalvereniging Sporting Krommenie. De club bestaat 25 jaar en viert de komende week het jubileum.

Copyright © Kort Zaans | Gehost door Key-IT