Mannen ZV De Zaan zijn de beste van Nederland🏆

Waterpolo-ZV-de-Zaan-GZC-Donk-heren-finale-25-mei-2024-1800x920-1

Hoe hebben de Zaanse clubs afgelopen weekend het gedaan. Hebben ze gewonnen. Of hebben de Zaanse clubs verloren. Even een kort overzicht.

De mannen van ZV de Zaan (foto bovenaan) zijn landskampioen. Bij het waterpolo. Het is voor het eerst dat dit gelukt is. ZV De Zaan won 2 keer van Donk. Zaterdag won De Zaan met 13-9. Zondag won De Zaan met 4-15. Groot feest bij ZV De Zaan!

De vrouwen van De Zaan kunnen ook kampioen worden. Deze week spelen de vrouwen de finale.

De Kraaien succesvol

Er werd niet gehonkbald. Cromtigers en Flying Petrels konden thuis blijven. Er was teveel regen gevallen.

De korfballers speelden wel op zaterdag. Groen Geel won. KZ won ook. KVZ’23 verloor helaas. Roda Westzaan won wel. Furore verloor. OKV en Zaandam Zuid wonnen hun wedstrijd.

Het weekend was voor hockeyclub De Kraaien succesvol. De vrouwen en mannen wonnen hun wedstrijd.

Voetbal

Voetbalclub Fortuna Wormerveer is nog niet gedegradeerd. De mannen wonnen met 5-1. Maar ze moeten wel blijven winnen. Winnen in de nacompetitie. Als dat lukt blijft de club in de 1e klasse.

In de 4e klasse won ZVC’22. Voetbalclubs ZCFC en Blauw Wit Wormerveer wonnen ook. ZCFC en Blauw Wit Wormerveer gaan de nacompetitie in.

In de 3e klasse geen succes voor RCZ. RCZ verloor zondag van Bergen. Daardoor is RCZ gedegradeerd. Volgend seizoen speelt RCZ in de 4e klasse.

Sporting Krommenie won van WSV’30. Het werd 5-2 voor de KrommenieĂ«rs. Misschien kan Sporting Krommenie nog promoveren. Dan spelen ze volgend seizoen een klasse hoger. Dan moeten ze de promotiewedstrijden winnen.

Hercules Zaandam verloor van Alcmaria Victrix. Assendelft verloor en Saenden won. Beide teams gaan naar de nacompetitie. Ze moeten winnen om degradatie te voorkomen.

KFC en SVA wonnen. Beide clubs kunnen nog promoveren. Dan spelen ze volgend seizoen in de 1e klasse. Maar dan moeten ze winnen in de nacompetitie 

Rood Wit Zaanstad speelde 0-0. Maar de club kan nog promoveren. Dan speelt Rood Wit Zaanstad volgend seizoen hoger. In de de 3e klasse! Maar dan moeten ze wel winnen in de nacompetitie.

Zaandijk speelde gelijk. Het werd 2-2 tegen Strandvogels. Zaandijk moet nog nacompetitie spelen. In deze extra wedstrijd moeten ze winnen. Dan degraderen ze niet naar de 5e klasse.