Vrouwen ZV De Zaan vanmiddag kampioen?

Waterpolo-ZV-de-Zaan-dames-Polar-Bears-1-juni-2024-finale-2-Eredivisie-spelers-bedanken-publiek-foto-door-Edwin-kleiss-1800x920-1

Zaterdag 1 juni heeft ZV De Zaan gewonnen. De vrouwen van ZV De Zaan. Dat was ook nodig. ZV De Zaan won met 16-14 van Polar Bears. Vanmiddag spelen de teams weer tegen elkaar. De winnaar is kampioen. Kampioen van Nederland!

De tweede finalewedstrijd was het weer spannend. Er moesten strafworpen genomen worden. Die wonnen de vrouwen van ZV De Zaan.

Vanmiddag spelen de teams weer tegen elkaar. Om 14.30 uur. De wedstrijd wordt gespeeld in Ede.

Roda Westzaan kampioen

Zaterdag 1 juni was het feest in Westzaan. De korfballers van Roda zijn kampioen geworden. Kampioen van de 1e klasse veld. Dat gebeurde in Assendelft. Er werd met 12-18 gewonnen van Furore. Furore kan nu degraderen.

‘We hebben alles gewonnen’, zegt Roda-coach Niels Voorneveld. ‘We zijn terecht kampioen geworden. Ook vandaag maakten we duidelijk het verschil.’

Korfbal-Furore-Roda-Westzaan-1-juni-2024-door-Edwin-Kleiss-teamfoto-Roda-kampioen-1800x920-1
Roda Westzaan won van Furore. Roda Westzaan is kampioen! (Foto: Edwin Kleiss)

De laatste wedstrijd speelt Roda volgende week. Dat is op zaterdag 8 juni thuis. Tegenstander is dan Oosterkwartier. Furore moet dan nog aan de bak. Furore moet winnen van Sporting Badhoevedorp. Dan gaan ze niet degraderen.

Foto bovenaan: de vrouwen van ZV De Zaan moeten winnen. (Foto: Edwin Kleiss)