Spannende voetbalwedstrijden op zondag

Medemblik-Saenden-3-6-19-mei-2024-Theo-van-Vlaanderen-1600x920-1

Zondag 26 mei spelen 10 voetbalclubs een wedstrijd. En 6 clubs spelen vandaag thuis. De competitie is bijna afgelopen. Voor veel clubs staat er nog veel op het spel. De clubs kunnen degraderen. Dan spelen ze volgend seizoen een klasse lager. Of promoveren. Dan speelt die club volgend seizoen een klasse hoger.

De 2e klasse kent een spannende slot. Assendelft speelt uit tegen LSVV. Winnen is belangrijk voor Assendelft. Maar voor Saenden ook. Als Assendelft wint is dit team veilig. Maar Saenden niet. Saenden kan dan nog degraderen. Dus dat is erg spannend.

KFC kan nog 2e worden. Dan moet KFC dan wel winnen van Medemblik. SVA kan ook nog 2e worden. Maar dan moeten ze wel winnen van Flevo.

De wedstrijden van zondag 26 mei:

In de 3e klasse moet RCZ winnen van Bergen. En als RKEDO verliest! Dan alleen kan RCZ degradatie ontlopen.

Sporting Krommenie kan nog 2e worden. Dan moeten ze wel winnen van WSV’30. Hercules Zaandam is veilig. De Zaandammers spelen uit tegen Alcmaria Victrix.

Rood Wit Zaanstad kan nog 2e worden. Zaandijk wil de laatste wedstrijd winnen van Strandvogels. Zaandijk moet nog de nacompetitie spelen. Dat zijn extra wedstrijden. Ze moeten het goed doen in de nacompetitie. Dan degraderen ze niet naar de 5e klasse.

Foto bovenaan: Saenden speelde eerder tegen Medemblik. (Foto: Theo van Vlaanderen)