Voetbal en meer op zaterdag

SVA-Saenden-Michael-Bruins-voetbal-feb-24

Zaterdag 8 juni wordt er weer veel gesport. Er speelt 1 voetbalclub en 7 korfbalclubs. Hier lees je er wat meer over.

Zaterdag komt voetbalclub SVA al in actie. De zondagclub speelt uit. Ze spelen tegen een zaterdagclub. Zaterdagclub ASV Arsenal speelt in de 2e klasse. SVA speelt in de 1e klasse. SVA moet winnen. Anders degraderen de Assendelvers. Dan speelt SVA volgend seizoen in de 2e klasse.

Als SVA vandaag wint gaat de club naar de finale.

Korfbal

De korfbalclubs moeten nog 1 wedstrijd spelen. Dan is het seizoen klaar. Bij het korfbal staat er veel op het spel. Er kan gepromoveerd en gedegradeerd worden.

KZ (met 10 punten) speelt om een plek in de halve finale. De halve finale van het landskampioenschap . Vandaag speelt KZ tegen DVO. KZ speelt thuis. De wedstrijd begint om 14.30 uur. Groen Geel speelt vanmiddag thuis. De wedstrijd tegen SDO begint om 16.30 uur.

Ook bij OKV is het spannend. De Oostzaners staan 1e in de 2e klasse. Ze spelen tegen Haarlem. Haarlem staat 2e. Een wedstrijd om het kampioenschap. OKV speelt vanmiddag uit.

KVZ ’23 gaat degraderen. Of KVZ’23 wint vandaag met meer dan 14 doelpunten. Antilopen is de tegenstander. KVZ’23 speelt thuis. De wedstrijd begint om 14.30 uur. De korfballers kunnen wel steun gebruiken!

In de 1e klasse is Roda Westzaan al kampioen. Vandaag speelt de club thuis. De wedstrijd tegen Oosterkwartier begint om 15.30 uur.

Furore moet vandaag winnen. Met minimaal 6 doelpunten verschil. Furore speelt vandaag uit. Tegen Sporting Badhoevedorp. Roda Westzaan moet ook winnen. Met meer dan 4 doelpunten. Dan degradeert Furore toch niet.

Foto bovenaan: voetbalclub SVA moet vandaag winnen. (Foto: Michael Bruins)