Jullie weten het natuurlijk al. Het Nederlands voetbalteam heeft gewonnen. Zaterdag 6 juli won Oranje met 2-1. Oranje won van Turkije. En dat werd gevierd door de fans van Nederland. En door de fans van Turkije!

Eerst scoorde Turkije. Samet Akaydin maakte het doelpunt. Het Nederlands elftal had moeite met Turkije. Pas in de 2de helft maakte Nederland gelijk. In de 70ste minuut kopte Stefan de Vrij het doelpunt. En een paar punten minuten later was het 2-1. Een eigen doelpunt van Turkije.

Nederland is door naar de halve finale! Woensdag 10 juli speelt Oranje tegen Engeland.

Op de Dam in Zaandam was het druk. (Foto’s: Michel Schermer)

In de Zaanstreek vierden de fans van Nederland feest. Er werd getoeterd. Met vlaggen gezwaaid. Vuurwerk afgestoken. Het was druk op de Dam in Zaandam. De sfeer was goed.

In Poelenburg was sfeer ook goed. Het was wel iets minder druk op straat. Maar de fans van Turkije waren sportief. Ze waren trots op Turkije! En ze feliciteerden Nederland met de winst.

Volgende wedstrijd: woensdag 10 juli 21.00 uur Nederland – Engeland.