Gaan de honkballers van Cromtigers weer winnen?

Honkbal-Cromtigers-selectie-2023-1536x1152-1

Zaterdag 13 april zijn er weer veel sportwedstrijden. De honkballers van Cromtigers spelen thuis. En de vrouwen waterpolo van ZV De Zaan spelen de have finale. Voor de Europa Cup. In Italië! De mannen volleyballers van Compaen kunnen kampioen worden.

De honkballers van Cromtigers wonnen vorige week in Groningen. Vanmiddag om 14.00 uur spelen de mannen tegen Thamen. Honkbal is ook een zomersport. Honkbal is in Amerika sport nummer 1. In de Zaanstreek zijn er 2 clubs waar je kan honkballen. ODIZ Frogs in Zaandam. En Cromtigers in Assendelft.

Volleybal

De volleyballers van Zaanstad kunnen promoveren. Dan spelen de mannen volgend seizoen in de Super divisie. Daarvoor moet het team in de top 5 eindigen. Ze spelen uit In Tilburg Zaanstad moet winnen met 1-3 of 0-3 winnen. Dan gaan ze promoveren!

Compaen heren 1 speelt thuis tegen Rijswijk 2. Ze kunnen kampioen worden van de Eerste divisie. De wedstrijd begint om 18.00 uur. Hoe dan ook is er later die avond een feestje.

Bij de dames in de 2e klasse spelen Zaanstad 2 en Compaen. Deze teams maken nergens meer kans op. De dames 1 van Zaanstad spelen ook in de 2e klasse. Dit team staat 4e. Ze kunnen nog promoveren. Maar dan moeten ze wel winnen. Zaanstad 1 speelt uit tegen nummer 7 Taurus. Zaanstad 2 speelt ook uit. De vrouwen van Compaen spelen thuis vanaf 15.30 uur tegen Armixtos.

Waterpolo

De vrouwen waterpoloërs van ZV de Zaan spelen dit weekend in Italië. Zaterdag spelen ze om 17.30 uur de halve finale van de Euro cup. Als ze winnen gaan ze naar de finale. De finale is zondag om 17.30 uur.

De Ham vrouwen 1 speelt thuis om 18.50 uur. De vrouwen staan 7e in de Eredivisie. Ze spelen tegen UZSC. Dat team staat 3e.

Mannen 1 van ZV De Zaan spelen in de Eredivisie. Ze spelen uit tegen UZSC. Mannen 1 van De Ham staat laatste. Om 20.10 uur spelen ze thuis tegen PSV.

Foto bovenaan: het eerste team in 2023 van honkbalclub Cromtigers. (Foto: De Orkaan)