Wat gebeurde er allemaal afgelopen week

Shanice-Grin-Miss-Curve-Nederland-1

Het is maandag 22 april. De nieuwe week is begonnen. Maar wat gebeurde er allemaal afgelopen week. Bijvoorbeeld Shanice Grin uit Wormer (foto bovenaan). Shanice Grin (31) heeft de finale gehaald. Van de Miss Curve Nederland-verkiezing. Dat stond 19 april op De Orkaan. Maar er was meer. Hier een klein overzicht.

Shanice Grin heeft de finale bereikt van Miss Curve Nederland. Dit is een verkiezing voor vrouwen met een ‘maatje meer’. ‘Het leek me leuk om hieraan mee te doen’, vertelt Shanice. Ze meldde zich aan. Haar vriend steunde haar. Shanice staat ze met 23 andere vrouwen in de finale. Het nieuws was goed voor haar zelfvertrouwen. De finale is op 18 mei.

Sjoelen op woensdagavond

Op 16 april stond er een verhaal over sjoelen op De Orkaan. Sjoelen is een gezelschapsspel en sport. Het gaat er om dat je 30 schijven door 4 gleufjes schuift. Iedereen krijgt 3 kansen. Je wint als je de meeste punten haalt.

Bijna iedereen speelt het wel eens. Bij een familiefeestje of tijdens de feestdagen. Bij Sjoelvereniging Zaanstad kan je elke week sjoelen. Elke woensdagavond om 19.30 uur. In het gebouw van Operettevereniging Czaar Peter. Dat staat aan de Bloemgracht 56 in Zaandam. Je kan een keer komen kijken. En ook sjoelen! Meer informatie staat op de website van de club.

Sjoelen op woensdagavond. (Foto: Edwin Kleiss)

Autobrand Zaandam

Zondag 21 april is er een auto uitgebrand. Dat was rond 02.15 uur. De auto stond bij winkelcentrum Gibraltar. Dit winkelcentrum zit in Peldersveld in Zaandam. Politie en brandweer kwamen naar de brand.

Het was de 35e autobrand. In Zaandam-Oost sinds juli 2022. Foto’s: Michel Schermer

De auto stond op de parkeerplaats. Bij Winkelcentrum Gibraltar. De brandweer heeft de brand geblust. Maar de voorkant van de auto brandde helemaal uit.

De voorkant van de auto brandde helemaal uit.

De auto is door de politie afgezet met lint. Er wordt onderzoek gedaan.

Gewonde bij brand in Zaandam

Vrijdag 19 april was er een brand bij Goglio verpakkingen. Dit bedrijf zit aan de Provincialeweg 200 in Zaandam. Een medewerker raakte gewond aan zijn handen. Hij probeerde de brand te blussen. Hij kreeg hij een vloeistof over zich heen. Daardoor liep hij brandwonden op. Hij werd behandeld bij het bedrijf. Daarna ging hij naar het ziekenhuis.

Er was brand bij Goglio in Zaandam. (Foto: Michel Schermer)

Multivlaai is verhuisd naar Gedempte Gracht

Op woensdag 17 april had Silva Honig een verhaal over Multivlaai. Op woensdag ging Multivlaai open op het nieuwe adres. Bij Multivlaai kan je een kopje koffie of thee drinken. En een Limburgse vlaai eten. Een Limburgse vlaai is zoet gebak. Je kan er nu ook bonbons en broodjes eten. Multivlaai zit nu op Gedempte Gracht. Bij de ingang van winkelcentrum Rozenhof.

Multivlaai zit nu aan de Gedempte Gracht. (Foto: Silva Honig)