Zaterdag 16 maart spelen korfbalclubs KZ en Groen Geel tegen elkaar. Twee Zaanse clubs dus. Dat is een derby of een Zaans onderonsje. Ook bij het waterpolo is er een derby. De dames van Ham en ZV de Zaan spelen tegen elkaar. Bij het volleybal spelen de dames van Compaen tegen Zaanstad. Dat zijn enkele wedstrijden op de zaterdag.

KZ tegen Groen Geel is een mooie wedstrijd. Voor de Zaanse fans van korfbal. Er staat voor de 2 clubs niet veel meer op het spel. In de Korfballeague staan nog 2 wedstrijden op de agenda. KZ gaat door naar de play-offs. Daar staan de Nederlandse titel op het spel. Groen Geel gaat bijna zeker een klasse lager spelen. Maar het is altijd leuk om van een streekgenoot te winnen. De wedstrijd in Topsportcentrum de Koog begint om 20.00 uur.

Ook de andere Zaanse korfbalclubs komen in actie. Het zijn de laatste wedstrijd van dit seizoen. In de Overgangsklasse speelt KVZ ’23 uit tegen Excelsior. KVZ’23 staat onderaan. In de 1e Klasse speelt Roda Westzaan thuis om 15.00 uur. De Westzaners staan onderaan. In de 2e Klasse speelt Furore thuis tegen Haarlem. De wedstrijd begint om 13.20 uur. Furore staat op een veilige plek. In de 3e Klasse speelt OKV thuis tegen HBC. De wedstrijd begint om 14.20 uur. Zaandam Zuid speelt thuis tegen ADOS. De wedstrijd begint om 15.00 uur.

Volleybal

In de volleybalcompetitie zijn er nog 4 wedstrijden te gaan. In de Topdivisie spelen de mannen vaan Zaanstad vanaf 20.00 uur in Topsporthal de Koog. Ze spelen tegen Skunk. In de 1e divisie staat Compaen op de 1e plaats. Ze spelen in Dordrecht tegen de nummer 2.

In de 2e divisie spelen 3 Zaanse ploegen. De vrouwen van Zaanstad kunnen nog de promotiewedstrijden halen. Als ze de promotiewedstrijden kunnen ze volgend seizoen een klasse hoger spelen. Zaterdag spelen de vrouwen tegen Compaen uit Oostzaan. De wedstrijd begint om 17.15 uur.

Waterpolo

In de Eredivisie waterpolo is er ook een streekduel. De vrouwen van ZV De Ham spelen tegen ZV De Zaan. De wedstrijd begint om 18.40 uur

Foto bovenaan: Marijn van den Goorbergh van KZ viert een doelpunt. (Foto: De Orkaan)