Lees ik dat goed? Trainers AZ en Ajax bij voetbalclub WSV’30? Dat staat er inderdaad. Maar ook trainers van FC Volendam komen naar Wormer. En van Telstar en Almere City! Vanavond geven deze trainers les aan G-voetballers.

G-voetbal is voetbal voor mensen met een beperking. Mensen die het syndroom van Down hebben. Om een voorbeeld te noemen. Of autistisch zijn.

Vanavond is er bij WSV’30 een speciaal toernooi. Het toernooi heet ‘Coaches on Tour’. Het toernooi duurt van 17.00 tot 20.00 uur. Trainers van betaalde voetbalclubs komen langs. Ze begeleiden de G-voetballers. G-voetballers van WSV’30, maar ook van ZCFC. Er zijn ook andere clubs. Ze spelen wedstrijden tegen elkaar. De wedstrijden worden geleid door scheidsrechters. Een scheidsrechter fluit als het niet goed gaat. Als er een overtreding is. Een overtreding als een voetballer iets fout doet. Bijvoorbeeld als hij of zij een tegenstander tackelt. Een tegenstander onderuit schopt.

Bij WSV’30 is inmiddels een nieuwe trainer begonnen. Gina Naber is deze nieuwe trainer. Samen met Isa en Demi traint Gina de G-voetballers. WSV ’30 speelt 14 september voor de competitie. Tegen Only Friends. De wedstrijd is in Amsterdam.

Vrijwilligers gezocht

ZCFC zit op Sportpark Kalverhoek. Dit Sportpark zit in Wijde Wormer. Voor dit G-team worden nog vrijwilligers gezocht. Ruurd Holwerda is de enige trainer/begeleider. Ruurd zoekt nog een collega. Er zijn wel mensen die interesse hebben. Maar het is nog niet zeker of het lukt. Mensen die meer willen weten kunnen hier meer informatie vinden.

Je kan het toernooi bij WSV’30 gratis bezoeken. De voetbalvelden van WSV’30 zitten in Wormer. Aan de Middenlijn 1 in Wormer.

Foto bovenaan: De G-voetballers van WSV’30. Vanavond krijgen ze les van trainers van Ajax en AZ. (Foto: WSV’30)