Volleyballers Compaen kunnen kampioen worden

Compaen-Volleybal-zet-stap-richting-titel-16-maart-2024

Zaterdag 6 april zit vol met sportwedstrijden. Kan korfbalvereniging KZ nu wel winnen van PKC? In het waterpolo spelen 2 Zaanse clubs tegen elkaar. De honkballers van Cromtigers spelen hun 1e wedstrijd. Honkbal is een zomersport. En de volleyballers van Compaen kunnen kampioen worden.

Honkbal

Voor de voetballers is het seizoen bijna voorbij. Maar de honkballers begint het seizoen pas. Honkbal is ook een zomersport. Honkbal is in Amerika sport nummer 1. In de Zaanstreek zijn er 2 clubs waar je kan honkballen. ODIZ Frogs in Zaandam. En Cromtigers in Assendelft. Je kan daar trouwens ook softballen. Vrouwen en meisjes softballen vaak.

Cromtigers speelt de eerste wedstrijd uit. Het team van coach Just van Heems moet helemaal naar Groningen. Ze spelen tegen Caribe.

Korfbal

Vorige week verloor KZ van PKC. Daarom moet de ploeg van coach Tim Bakker nu winnen. Dan kunnen ze nog naar de finale. Als KZ wint komt er nog een beslissingswedstrijd.

De finale is op 13 april in Ahoy in Rotterdam. De finale gaat om de Nederlandse titel. Maar eerst winnen van PKC. De wedstrijd begint om 20.00 uur in de Topsporthal in Koog aan de Zaan.

Volleybal

In de volleybalcompetitie staan nog 2 wedstrijden op de kalender. In de topdivisie heren kan Zaanstad promoveren. Promoveren betekent dat je een klasse hoger kan spelen. Zaanstad moet vanavond winnen van Donki Sjot. De wedstrijd begint om 20.00 uur.

Compaen kan vanmiddag kampioen worden van de 1e divisie. Dan moeten ze vanmiddag wel winnen van US. De wedstrijd begint om 16.00 uur in Amsterdam. De Zaandammers promoveren sowieso. Volgend seizoen spelen in de topdivisie.

Bij de dames in de 2e divisie speelt Zaanstad tegen VCV. Zaanstad staat 5e in de 2e divisie. De wedstrijd begint om 17.15 uur in Koog aan de Zaan. Om 15.15 uur spelen de vrouwen van Zaanstad 2 tegen Compaen. Ook in Koog aan de Zaan.

Waterpolo

In het waterpolo treffen ook twee Zaanse teams elkaar. In de Eredivisie mannen spelen ZV de Zaan en ZV de Ham tegen elkaar. De wedstrijd begint om 16.45 uur in zwembad De Slag. Dit zwembad zit in De Slag.

De dames waterpoloërs van De Zaan en De Ham spelen uit.

Foto bovenaan: kunnen de volleyballers van Compaen vandaag ook juichen? (Foto: De Orkaan)